خواص دارچین از منظر طب سنتی ایران
در طب سنتی این گیاه دارای طبیعت گرم و خشک است.
1. برای درمان نفخ معده ۲ گرم دارچین، ۲ گرم زنجبیل را دمکرده بالای غذا میل شود.
2. باعث تقویت بینایی میشود.
3. چای دارچین، برطرفکننده اضطراب، وسواس و جنون است.
4. برای رفع جهش، پرش پلک و رعشه از دمکرده این گیاه استفاده کنید.
5. برای درمان قلنج رحم از دمکرده آن استفاده کنید.
6. دمکرده آن تنظیمکننده عادت ماهانه است.
7. دارچین محرک گردش خون است.
8. کسانی که فشارخون آنها پائین است و سردی انگشت دارند از دمکرده زنجبیل و دارچین استفاده کنند.
9. خوردن این گیاه همراه با انیسون بیمیلی جنسی خانمها را برطرف میکند.
10. سوزش و ناراحتیهای ادرار را برطرف میکند و حجم ادرار را افزایش میدهد.
11. برای خوشبویی دهان و نفس میتوان یک تکه کوچک چوب دارچین را در دهان نگاه داشت.
12. لطیف است و راحت در بدن جذب میشود و سنگینی و غلظت را دفع میکند. به همین دلیل در غذاهایی که سنگین ( مثلا دارای گوشت) هستند موجب لطافت غذا میشود
13. در کاهش قندخون و درمان دیابت، کاهش وزن، کمک به گوارش غذا، سرماخوردگی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت حافظه، کاهش مشکلات قاعدگی، و درمان اضطراب آثار مفیدی دارد.
14. برای رفع سنگینی گوش یک قطره عرق دارچین، در گوش بچکانید و صدای گوش را نیز درمان میکند.
15. نشاط آور، درمانکننده برخی عفونتها و تریاق (پادزهر) سموم معدنی، حیوانی و نباتی است و موجب تقویت قلب، مغز، کبد و معده میشود.
موارد منع مصرف دارچین
• مصرف مقادیر زیاد این گیاه میتواند باعث تپش قلب، بیخوابی و افسردگی و بروز عوارض، به خصوص در افراد دارای مزاج گرم و خشک شود.
• دارچین در افراد مبتلا به زخمهای گوارشی و تبهای با منشأ ناشناخته ممنوع است و بهتر است زمان شیردهی استفاده نشود.
• در زمان بارداری مصرف این گیاه ممنوع است و بهتر است از مصرف آن در مقادیر بیش از آنچه که در غذا مصرف میشود، خودداری شود.
نحوه استفاده از دارچین
• در آشپزی ایرانی، در پخت مرغ و گوشتها از دارچین، پیاز و زردچوبه استفاده میشود. در شله زرد، حلیم، قیمه، شیربرنج و… نیز به عنوان مُصلح، کاربرد دارد.
• در دمنوش: 0.5 تا 1 گرم از پوست خشکشده را در یک لیوان ریخت و روی آن آب جوش ریخته و روی آن را پوشاند و بعد از 10 دقیقه میل کرد. این دمنوش را 2 تا 3 بار میتوان مصرف کرد.