خواص ریحان: تیره نعناع

گیاهی است یکساله علفی با ساقهاي راست و پرشاخه به بلندي تا یک متر و برگهاي تخممرغی تا مستطیلی تقریبا بدون کرك
یا داراي کرکهاي غدهاي منقوط و دمبرگ بلند و گلهاي چرخهاي تا شش تایی سفید یا صورتیرنگ بر روي محور گلآذین.
گیاه فوق الذکر یکی از گیاهان زراعی گیلان بوده و در مزارع و باغها به عنوان سبزي خوردن کشت میگردد و نیز یکی از
سبزیهایی است که معمولا در فصل تابستان در کنار هرسفرهاي دیده میشود.
دمکرده سرشاخههاي آن اثر ضد تشنج، نیرودهنده، مقوي معده و مدر دارد.
مصرف آن براي رفع سردردهاي یکطرفه، سردردهاي عصبی، تقویت عمل دستگاه هضم، از بین بردن نفخ، سرگیجه، دلپیچه،
سرفه، آنژین و سیاهسرفه توصیه میگردد. ریحان اثر زیادکننده شیر دارد. دانه ریحان لعاب فراوان داشته و نرمکننده است و در
رفع ورم کلیه و ترشحات زنانگی مورد مصرف قرار میگیرد، کلیه قسمتهاي گیاه اثر مؤثر جهت دفع التهابهاي نزلهاي دستگاه
مجاري ادرار دارد. اسانس ریحان در صنایع عطرسازي و ساخت بخور و در صنایع غذایی به عنوان ماده معطر بکار میرود.